STEVE SYKES

Steve Sykes is reeds meerdere malen te gast geweest bij Brassband Euterpe. Steve begon zijn muzikale avontuur in 1978 bij de Grimethorpe Colliery Band onder de leiding van Elgar Howarth. Naast een virtuoos muzikant op de Es Bass, is hij tevens dirigent en componist/bewerker. Ook zal je hem vaak in binnen- en buitenland spotten als jurylid.

Steve was laatst te gast bij Brassband Euterpe op 31 oktober 2015.

PAUL DUFFY

Paul is een veelzijdig muzikant. Naast soprano cornet speelt hij ook piano, trombone, tuba, hoorn, gitaar, drums en ga zo maar verder. Zijn albums neemt hij op in zijn eigen studio en samen met zijn loop station reist hij de wereld rond. Zo werd hij laatst nog gesignaleerd in Australië en de Verenigde Staten van Amerika.

 

Paul is tweemaal te gast geweest bij Euterpe, de laatste maal in het kader van zijn Summer Tour doorheen Europa in augustus 2014.

GLENN VAN LOOY

Dat in België topmuzikanten zitten, wisten we al lang, maar deze jongeman, geboren te Bonheiden heeft tot hiertoe iedereen overtroffen als het over binnen- en buitenlands succes gaat.

 

We zijn trots dat we met hem mochten concerteren in 2014.

BELGISCH TROMBONE KOOR

Eigen bewerkingen, de beste trombonisten van België samen onder één dak met Brassband Euterpe. Dirigent en oprichter van het Trombonekoor is Tim Van Medegael, eveneens zelf een virtuoos trombonist.

 

In 2013 hebben we samen een prachtconcert gespeeld in CC De Pit te Buggenhout. Ondertussen heeft het trombone koor reeds zijn eerste CD album uit.

 

STEPHEN SYKES

Het jaar 2012, primeur in België, voor de allereerste keer treed Stephen Sykes hier te lande op als gastsolist. Een ongelooflijke ervaring, zowel voor Stephen als voor de brassband, want meteen zie je dat de appel niet ver van de boom valt. Vader Steve haalt tijdens het concert graag trukjes uit met muzikanten, en Stephen is daar zeker ook niet vies van. Als climax van dit concert spelen de drie Sykes (Stephen op trombone, Carlton op Es Bass en Steve op Es bass) nog een toemaatje voor het publiek. Well done Stephen!

 

DAVID THORNTON

Wat een fantastische euphoniumspeler! In maart 2011 was hij gastsolist voor een uitverkocht cultureel centrum te Buggenhout. En even sympathiek als altijd zijn we hem daarna nog verschillende keren tegen gekomen in België.De fotoreeks van de voorbereidingen op zijn concert met Euterpe zijn ook terug te vinden op de site van David. Dank je wel David!

 

STEF PILLAERT

Belgians finest euphonium player, zo spreken ze over Stef in het buitenland. De allereerste brassband muzikant die ons kleine landje zoveel eer heeft aangedaan. Jarenlang stond hij aan de zijde van Frans Violet als principal euphonium van Brassband Willebroek.

 

Wij zijn trots dat we jou twee maal als solist mochten verwelkomen Stef!

 

WILLY VIOLET

Ditmaal geen gast-solist, maar een super soprano speler uit eigen rangen.Willy Violet die de band nog maar enkele jaren vervoegd heeft geeft het beste van zichzelf voor een uitverkochte zaal. Een succesverhaal dat niet stopt want sindsdien is Willy een veel gevraagd solist. Brassband Euterpe is fier dat we zo een klasse muzikant in ons midden hebben.

 

Hopelijk mogen we nog jaren genieten van je mooie klanken Willy!

 

MICHEL SEYKENS

Brassband Euterpe heeft goede muzikanten in zijn rangen zoals Michel Seykens, voormalig principal euphonium van Brassband Euterpe. Michel heeft zijn virtuositeit en muzikaliteit in 2001 ten top gedreven tijdens een solistenconcert met Brassband Euterpe. Ongelooflijk hoe hij de zaal bijna aan het huilen kreeg met het alom bekende thema uit het Zwanenmeer, om vervolgens het publiek vingervlug mee te nemen naar Napoli!

 

Een zeer geslaagde performance, waar iedereen van genoten heeft! 

 

ALAN MORRISON

Principal cornet van één van de bekendste brassbands uit Engeland, de Grimethorpe Colliery Band, vooral bekend geworden dankzij de film "Brassed off". Hij soleert samen met Euterpe voor een uitverkocht CC te Strombeek Bever. Op geheel eigen wijze weet deze cornettist als geen ander het publiek te entertainen! In 1996 mochten we hem verwelkomen als solist, in 2015 mocht hij ons beoordelen vanuit het jury-hokje... 

 

JAN DE SMEDT

Een brassband, en vooral een dirigent raakt in paniek als de gevraagde gast-solist zich ziek meldt. Onze brassband repeteerde op dat ogenblik nog in Ramsdonk (Kapelle op den Bos) en Jan De Smedt kwam al regelmatig eens iets drinken in de bar, na onze repetitie. Jan is trompettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, en toen we hem vroegen om op één week tijd een solistenconcert voor te bereiden twijfelde hij geen seconde. Hij concerteerde op flugel, trompet en cornet...deed er zelfs nog een toneelstukje bij.

 

We spreken 1993, en we zijn Jan nog steeds dankbaar voor zijn moedige optreden!

 

DENZIL STEPHENS

Voormalig dirigent van de Cory Band, was te gast bij brassband Euterpe midden jaren tachtig om daar het nationaal kampioenschap voor te bereiden. Ongetwijfeld een ongelooflijke ervaring voor onze toenmalige muzikanten.

 

back

ga terug naar

Over ons

thuisbasis

ga terug naar

Home